Kodinkoneen tilaaminen ulkomailta kuulostaa pitkältä, kalliilta ja monimutkaiselta prosessilta. Sitä se voi huonosti suunniteltuna ollakin. Totuus on kuitenkin se, että pienellä suunnitellulla ja tutkimuksella saman kodinkoneen (tai paremman) voi kuitenkin löytää ulkomaalaisista nettikaupoista niin halvalla, että hieman korkeammat kuljetus- ja tullimaksutkaan eivät edes nosta hintaa niin korkeaksi kuin mitä kotimaassa samainen tuote maksaisi. Ulkomailta tilaamisessa on kuitenkin omat haasteensa ja siksi päätimmekin jakaa muutamia tärppejä, jotka kannattaa kodinkoneen tilaamisessa ulkomailta ottaa huomioon.

Opas kodinkoneen tilaamiseen ulkomailta

Google on paras ystäväsi. Jos haaveenasi on löytää kodinkone ulkomaalaisesta verkkokaupasta halvemmalla, Google on tässä tilanteessa paras ystäväsi. Esimerkiksi Amazonin kaltaisiin jättiläisiin on ehtinyt kokoontua vuosien aikana valtava määrä luotettavia (toki myös epäluotettavia) jälleenmyyjiä, joiden kautta samaisen laitteen voi saada jopa puoleen hintaan siitä, mitä se kotimaisessa kaupassa on. Parhaimmassa tapauksessa säästettävä summa voi kasvaa niin suureksi, että kuljetus- ja tullimaksujen jälkeen käteen jää vielä runsaasti säästöä, jolle varmasti löytyy käyttöä muualta. Verkkokauppoja löytyy kuitenkin satoja, vaihtoehtoja sivustoilta tuplasti enemmän. Hinnat vaihtelevat, kuljetusmaksut vaihtelevat ja myös kieli vaihtuu. Varaa siis etsintään aikaa ja pysy kärsivällisenä.

Tutustu arvosteluihin ja vieraile keskustelupalstoilla. Kun oikea tuote ja verkkokauppa on osunut kohdalle, onkin aika tutustua arvosteluihin. Tämän päivän keskustelupalstat ovat oikea nettishoppailijan keidas, sillä palstoilla ihmiset jakavat niin hyvät kuin huonot kokemuksensa sanoja säästelemättä. Keskustelut ja arvostelut ovatkin loistava tapa selvittää, kuinka luotettava verkkokaupan tarjoama palvelu on, ja miten sama tuote muiden ihmisten ostamana on toiminut käytännössä. Vaikka ulkomailta tilaaminen voi aluksi arveluttaa, antavat kattavat arvostelut yleensä varsin hyvän kuvan siitä, mitä tuleman pitää.

Vertaile, vertaile ja vielä kerran vertaile. Halpa ei ole aina paras. Vertailun tärkeyttä tässä tapauksessa emme voi liikaa korostaa, sillä siinä missä toisella sivulla tuote voi löytyä halvemmalla, ostotilanteessa odottamattomat lisäkulut, kuten rahti, verot tai muut palvelumaksut, voivat yllättää. Lisäksi kannattaa ottaa huomioon, että eri kodinkoneiden mallien numerot voivat vaihdella maittain, joten hinnan ja mallin numeron sijasta vertailussa kannattaa kiinnittää enemmän huomiota tuotteen ominaisuuksiin ja miettiä, onko tämä tuote juuri se, mitä olet etsinyt.