Netti on tänään kaikkialla ja kaikki ovat netissä. Netistä on toden totta tullut osa elämäämme, ellei jopa kätemme jatke, jossa suoritamme kaikki päivittäiset toimemme. Välillä teknologian kehitys on ollut niin huimaa, ettemme me ihmiskuntana edes pysy mukana kaikissa sen tuomissa muutoksissa. Netti on toden totta kaikkialla, mutta miten me voisimme hyödyntää nettiä fiksulla tavalla?

Netti on kaikkialla – miten voisimme hyödyntää sitä fiksusti?

Verkko-ostoksista on tullut niin käteviä, että monet meistä tekevät mieluummin jo ostoksensa verkossa sen sijaan, että ajaisivat tai kävelisivät lähimpään supermarkettiin. Tähän on kaksi suurta syytä: verkko-ostosten helppous, nopeus ja useimmiten myös kivijalkakauppoja edullisemmat hinnat sekä se seikka, että nyky-yhteiskuntamme elää niin kiireessä, ettei kauppaankaan ole enää aikaa. Nettiä voi kuitenkin hyödyntää fiksusti jokapäiväisessä elämässä ilman, että siitä kasvaisi riippuvuus tai elämäämme hallitseva ja ohjaava elin.

Töiden hakeminen. Esimerkiksi töiden hakemisesta on tullut tänä päivänä helpompaa kuin koskaan, kiitos internetin. Työhakemusten täyttäminen sähköpostin tai erityisen töiden välityspalvelun kautta käy näppärästi muutamassa minuutissa. Myös eri vaihtoehtoja on helppo vertailla keskenään, ja työnhakua helpottavat tänä päivänä hyvin personoidut hakuvaihtoehdot, joiden avulla voit hakea juuri niitä paikkoja, jotka sinua eniten kiinnostavat.

Uuden kielen tai taidon oppiminen. Uuden kielen tai taidon oppimiseksi sinun ei tarvitse enää suunnata kalliille kurssille, vaan se voi tapahtua näppärästi myös netissä ja jopa ilmaiseksi. Monet eri sovellukset tarjoavat tänä päivänä erilaisia kursseja sekä aloittelijoille että jo jonkin verran kieltä (tai taitoa) oppineille. Opetus on helppo mukauttaa vaikkapa omaan työaikatauluun, sillä sovelluksen avulla voit istua alas oppimaan milloin vain ja missä vain.

Hyväntekeväisyys. Netti on tuonut myös maailmanlaajuisen hyväntekeväisyystoiminnan lähemmäs jokaisen omaa kotia. Voit lahjoittaa rahaa tai vanhoja tavaroita näppärästi netin kautta ja saada lisätietoa oman paikkakunnan tapahtumista helposti sosiaalisen median kautta.

Vaikuta. Sitä ei ole kieltäminen, etteikö netti vetäisi puoleensa kaikennäköisiä mielipiteitä, mutta netti on samalla alusta, jossa tänä päivänä myös tavallinen tallaaja saa enemmän ääntään kuuluviin kuin koskaan aikaisemmin. Vaikuta siis itsellesi tärkeissä asioissa, kommentoi, jaa ja keskustele intohimoisella, mutta samalla fiksulla tavalla.